PCTECHTech&IT

Raspberry Pi 4 are o mică problemă

Zilele trecute ne bucuram de proaspăta lansare a lui Raspberry Pi 4, o nouă generație de PC foarte compact și foarte ieftin, cu un procesor mai puternic, memorie mai multă, și chiar cu un port USB Type-C.

Din păcate, acel port USB Type-C nu a fost tocmai bine gândit. Fundația Raspberry Pi nu a proiectat tocmai corect implementarea sa a standardului respectiv, folosind o singură rezistență acolo unde trebuiau să fie folosite două, ducând la o problemă destul de sesizabilă. Atunci când un Raspberry Pi 4 este conectat la un încărcător ce vine cu un cablu mai sofisticat, care poate detecta lipsa rezistenței cu pricina a portului, atunci procesul de alimentare pur și simplu va fi oprit, deoarece nu se încadrează în standardul corespunzător. Dispozitivul conectat este detectat ca fiind un accesoriu audio, nu un mini-calculator ce are nevoie de alimentare. Un cablu USB Type-C mai ieftin, ce nu include componenta necesară pentru a detecta starea portului la care este conectat, nu are această problemă și va putea încărca un Raspberry Pi 4 fără dificultăți.

O revizie a mini-PC-ului va fi disponibilă pe parcursul acestui an care să repare această problemă. Până atunci, dacă luați unul și nu vrea să pornească, probabil ar trebui să schimbați cablul USB folosit pentru alimentare.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button