MORE

Raspberry Pi 3 trece la 64 de biti si costa doar 35 de dolari

Fundatia Raspberry Pi sarbatoreste in acest moment existenta a 8 milioane de calculatoare Raspberry Pi in minile a diversi indivizi pasionati de tehnica de calcul. Iar cu aceasta ocazie anunta o noua iteratie a sa.

Raspberry Pi 3 va fi primul calculator al acestei serii care sa foloseasca un procesor de 64 de biti. Mai exact, un ARM Cortex A53 cu 4 nuclee si 1.2GHz. Conform estimarilor, este cu 50% mai rapid ca vechiul Cortex A7 folosit de generatia anterioara. Va avea si un GPU VideoCore IV care functioneaza la o frecventa de 400 MHz. Ca memorie, calculatorul se va folosi de 1GB de memorie RAM. Daca va asteptati la ceva care sa ruleze GTA 5, aveti ghinion si o interpretare gresita a ceea ce reprezinta acest PC.

Inca o diferenta notabila fata de varianta anterioara este prezenta unui adaptor Wi-Fi 802.11n integrat. Mai dispune si de un adaptor Bluetooth 4.0. De asemenea, PC-ul are si cerinte ceva mai mari de energie, necesitand o sursa de alimentare de 2.5A.

Raspberry Pi 3 este disponibil la pretul de numai 35 de dolari, ceea ce inseamna ca pe la noi va costa cam de patru ori mai mult.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

One Comment

  1. Nu va costa de 4 ori mai mult daca il cumparam de pe site-uri internationale, gen Ebay 😛 Singurul dezavantaj…. timpul de livrare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close