MORE

Rambus si Microsoft lucreaza la memoria viitorului

Memoria RAM traditionala nu va mai fi utilizabila pentru prea mult timp in domeniu de performance computing, iar in momentul in care va fi lansat vreodata Half-Life 3, probabil nici nu vom mai folosi placute de RAM, ci hamsteroizi de memorie ciclica, sau cine stie ce vor inventa Rambus si Microsoft intre timp.

Rambus, producatorul de memorie RAM al carui solutii au fost folosite atat in PC-uri pana prin 2003, cat si in consolele N64 si Playstation 2, anunta un parteneriat cu Microsoft pentru dezvoltarea de noi tehnologii care satisfaca nevoile pentru standarde noi de memorie in domenii precum quantum computing.

Deoarece tehnologia curenta se apropie de limite in aplicatii ca cele care pot sa proceseze mai multe informatii pe secunda ca ultimele tale patru PC-uri la un loc, este nevoie de o arhitectura noua de performanta inalta, si capabila sa functioneze fara sa necesite o centrala electrica separata.

Cele doua companii nu au deocamdata un produs sau o solutie in minte, parteneriatul aflandu-se abia la inceput. Dezvoltarea inca mai este la nivelul teoretic si experimental, si probabil va ramane la acest stadiu pana cand acel calculator cuantic va incepe sa faca mai multe lucruri ca acum.

Daca acest parteneriat va da roade, vom vedea abia peste cativa ani. Cine stie, poate vor face pentru RAM ce au facut Intel si Micron pentru stocare, cu 3D Xpoint.

[Tech PowerUp]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close