GamingPC&ConsolesTech&IT

Rainbow Six Siege va fi cenzurat în lumea întreagă de dragul Chinei

Rainbow Six Siege se alătură lungii liste de jocuri care au trebuit să fie modificate pentru a putea fi vândute pe teritoriul Chinei. Doar că spre deosebire de majoritatea celorlalte jocuri, modificările sunt valabile la nivel global.

Anunțul făcut de către Ubisoft a venit ca un șoc, în special că în această perioadă jocul oferă contra cost pachete de cosmetice din seria Crimsonveil, care cam încalcă criteriile de pe urma cărora jocul a început să fie cenzurat.

Deoarece China are reguli foarte stricte în ceea ce privește jocurile care pot fi publicate în mod oficial pe teritoriul țării, intră în efect câteva schimbări estetice. Vor fi scoasele iconițele de craniu pentru omorârea unui personaj și cea de cuțit pentru atac melee, fiind în locuite cu unele ceva mai generice. Urmele de sânge prezente pe hărți sunt și ele scoase, iar harta cu clubul motocicliștilor suferă câteva schimbări mai drastice. Sigla masivă cu craniul de pe un perete este mascată, jocurile de noroc din bar sunt îndepărtate cu totul, iar acel model de neon… știți voi care, este înlocuit cu o mână.

Ubisoft a ținut să menționeze că nu va fi modificată Caveira, ea având un craniu pictat pe chipul său. Probabil nu vor fi afectate și celelalte elemente cosmetice pentru care lumea putea da bani, pentru că dacă se întâmpla asta, atunci era oarecum o șansă ca cineva să aibă temei când dă compania în judecată.

Totuși, de ce varianta non-asiatică a jocului este modificată pentru ca jocul să se poată extinde în China?  Compania a clarificat că vor mai avea loc modificări ale jocului pentru China, în conformitate cu cerințele guvernului, iar acea versiune va fi tratată ca propria sa entitate, izolată de ediția normală a lui Rainbow Six Siege. Așa că de ce a trebuit modificat jocul pentru noi?

Merită menționat că pentru a scăpa de Vivendi, Ubisoft este parțial deținut de prin luna august de gigantul tehnologic Tencent, care probabil are interes foarte mult la a vedea o extindere a jocurilor companiei în China.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button