GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

[EXCLUSIV] Vorbim despre Rainbow Six Extraction, un spin-off al lui Siege cu o abordare diferită

Seria Tom Clancy’s Rainbow Six a debutat în 1998 pe PC, ca un an mai târziu să ajungă și pe Nintendo 64 și PlayStation. Iar de la momentul zero până astăzi, ne-am bucurat de opt lansări și o mulțime de expansiuni pentru acestea. Cel mai nou (și mai popular) titlu din serie este Siege, care a reușit să creeze o comunitate dedicată și a reaprins interesul pentru franciză, dar astăzi vom vorbi despre Rainbow Six Extraction și nu oricum, ci în exclusivitate, după ce am avut ocazia să joc 90 de minute prin intermediul celor de la Ubisoft.

Rainbow Six Extraction nu este neapărat o intrare nouă în serie, cât un spin-off al lui Siege care abordează o temă sci-fi în care va trebui să lupți împotriva extratereștrilor ca parte a unei echipe de operatori numită Rainbow Exogenous Analysis and Containment Team (REACT). Jocul are o abordare co-op, fără o campanie single-player sau moduri multiplayer player-vs-player. Inspirația pentru gameplay-ul acestuia a venit dintr-un mod de joc care a fost introdus pentru o perioadă limitată (Outbreak, 2018) în Siege.

Rainbow Six Extraction Preview

Trei versus toți

Am avut ocazia să joc noul Rainbow Six Extraction alături de alți doi colegi pentru a forma o echipă de trei oameni. După ce ne-am echipat cu tot ce ne trebuie, ne-am trezit aruncați într-o locație infestată cu tot felul de arătări extraterestre. Echipa este formată din operatorii deja cunoscuți din Siege, ceea ce va facilita trecerea de la un joc la altul. Fiecare dintre acești soldați are câte o abilitate specială specifică și un set de arme, astfel trebuie să comunici cu echipa încă de la început pentru a stabili cine și cu ce fel de operator va juca.

Odată ce toată lumea este gata, jocul începe cu un set de trei misiuni. Acestea variază de la uciderea unui extraterestru foarte puternic și colectarea de probe de pe corpul acestuia, până la misiuni de întreținere a echipamentelor de comunicare, ori misiuni de salvare în care trebuie să îți ajuți camaradul care a fost capturat de extratereștri în ceea ce pare a fi o capcană de păianjen. Rainbow Six Extraction are o varietate decentă de moduri de joc și necesită ceva timp de acomodare pentru a înțelege exact ce și cum face. Cele 90 de minute nu mi-au oferit destul de mult timp încât să gust fiecare mod și să mă prind (cel puțin rudimentar) de cum funcționează.

Fiecare joc are un set de trei misiuni care sunt alese aleatoriu. Din nefericire, dacă vei avea un mod de joc care nu îți place, există șanse mari să nu-l poți ocoli. Partea bună este că misiunile sunt destul de rudimentare și se aseamănă ca și abordare, iar armele pot fi adaptate cu ușurință oricărui tip de gameplay. Abilitățile vor fi și ele importante, iar în timpul jucat cu cei doi colegi am avut în permanență un medic în echipă, care ne putea injecta niște HP atunci când aveam nevoie. Și vei avea nevoie, mai ales dacă nu dai de coechipieri cu care nu comunici eficient, sau care nu înțeleg la fel de bine jocul.

Armele se simt foarte bine, dar au și un oarece grad de dificultate în utilizare. Jucătorii de Siege nu vor avea nici o problemă în a trece la Rainbow Six Extraction; până la urmă este cam același joc. Nou-veniții vor avea și ei o experiență destul de comodă, fiind ușor să înveți mecanicile de bază. Dar pe măsură ce vei începe să joci online, vei descoperi că jocul este mai complex decât pare. Iar partea care mi-a plăcut a fost că îți testează reflexele și atenția, chiar dacă este un titlu co-op.

Rainbow Six Extraction Preview

Grafica lui Rainbow Six Extraction nu dezamăgește

Fiind un spin-off construit pe fundația lui Siege, te-ai aștepta ca Rainbow Six Extraction să arate puțin outdated. Din fericire, Ubisoft a adus schimbările necesare astfel încât jocul să arate bine, dar să nu depășească nici cerințele de sistem ale predecesorului sau. Acum nu știu să va spun sigur cât de bine arată Siege pentru că nu-l joc, dar din ce am văzut pe YouTube, pare că jocurile vor fi identice dpdv al aspectului. Asta nu este o chestie rea deloc, fiind un titlu multiplayer care are ca scop atingerea unui public cât mai mare, iar atunci când funcționează bine pe mai orice PC, deja are un avantaj în fața altor jocuri.

Pe zona de aspect, schimbarea cea mai mare este adusă de inamici. Mi-ar fi plăcut să văd ceva mai multă creativitate când vine vorba de aspectul acestora, dar toți arată cam la fel și nu prea reușesc să iasă în evidență. De multe ori vei trage în ceva doar pentru că mișcă, dar nu știu cât de des vei putea spune diferența dintre inamici, mai ales de la distanță. Dar poate asta este situația actuală și Rainbow Six Extraction va avea o varietate ceva mai mare la momentul lansării. Dacă lucrurile rămân așa, deja văd un motiv mare pentru care oamenii ar putea să se plictisească de joc înainte să apuce să-l aprecieze.

Rainbow Six Extraction Preview

Până la lansare…

La fel ca și sesiunea mea scurtă de joc, este timpul să închei și eu acest articol. Rainbow Six Extraction este interesant, iar în cele 90 de minute în care l-am jucat am reușit să înțeleg conceptele de bază și să mă adaptez cu armele și abilitățile (în condițiile în care nu joc Siege) și cred că mulți vor găsi acest titlu destul de accesibil odată ce va fi lansat.

Cred totuși că mulți gameri vor găsi acest joc ușor plictisitor. Piața de jocuri survival-shooter este destul de încărcată și așa, iar oferta pare că e mai mare decât cererea. Plus că rețeta succesului am văzut-o deja la titluri precum Left 4 Dead, iar Extraction nu are ce îi trebuie pentru a fi considerat mai bun. Și acum cu Back 4 Blood care se apropie, ceva îmi spune că Ubisoft și-a ales o direcție nepotrivită în care să ducă seria.

Veteranii din Rainbow Six Siege vor găsi trecerea super ușoară, fiind practic un alt mod de joc. Jucătorii noi vor avea nevoie de puțină acomodare, mai ales dacă nu au jucat alte FPS-uri tactice până acum, dar după antrenamentul de la începutul jocului și câteva meciuri online sunt sigur că experiența va fi cel puțin la fel de plăcută ca și a mea. Rainbow Six Extraction va fi lansat pe data de 16 Septembrie 2021 pe PC, PlayStation 4/5 si Xbox One/Series.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button