PCTECHTech&IT

Radeon VII pare că suportă DirectML

Toată lumea se întreabă oare când vor primi plăcile video Radeon suport pentru Ray Tracing. Bine, mai mulți oameni se întreabă când vor primi alte jocuri decât Battlefield 5 suport pentru Ray Tracing, dar asta este o cu totul altă idee.

Dar ce lumea nu prea se întreabă este dacă plăcile Radeon vor primi suport pentru DirectML. Dar dacă s-ar întreba, răspunsul ar fi „Practic, ar avea deja.”

Conform declarației (în japoneză)lui Adam Kozak, Senior Manager de marketing pe partea de GPU-uri de la AMD, noua placă video Radeon VII a trecut prin câteva teste cu DirectML, iar până acum se descurcă excelent. Desigur, dacă vreți să vedeți cu ochii voștri cât de bine se mișcă Radeon VII în DirectML va trebui să așteptați până ce placa video va fi lansată și update-ul de primăvară a lui Windows 10 care va adăuga această funcție în DirectX 12. Fiind vorba de Microsoft, nu este garantată apariția sa chiar la primăvară.

Totuși, progresul în acest domeniu este important. De ce? Pentru că DirectML este o componentă destul de importantă a lui DirectX 12, cu numeroase aplicații. Pe de o parte, poate fi folosit la scalarea unei rezoluții mici în așa fel încât să ofere un nivel de detaliu aproape la fel de bun ca una de două ori mai mare. Pe de altă parte, fără DirectML nu prea se va putea implementa DirectX Ray Tracing așa cum trebuie, din moment ce plăcile contemporane tot nu au suficientă putere pentru a îngrămădi într-un cadru toate razele necesare pentru sumularea propagării luminii. Iar DirectML se va ocupa de componenta capabilă să umple golurile, așa cum fac acum nucleele Tensor dedicate acestei funcții din plăcile RTX.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button