PC

Radeon Vega Frontier Edition a fost anunțat

Încă un anunț important făcut de AMD la conferința sa a venit sub forma primei plăci video Vega. Nu este una dedicată publicului larg, ci făcută pentru segmentul de computing pentru care Nvidia doar ce-a dezvăluit Tesla V100.

Radeon Vega Frontier Edition vine cu 16GB de memorie HBM2, iar AMD susține că este cea mai puternică placă pentru machine learning, dezvoltare VR și alte astfel de aplicații de acest gen. Placa vine cu 64 de unități de procesare, care la un loc ar trebui să totalizeze 4096  de nuclee. Placa are suport pentru monitoare de până la 8K.

Conform specificațiilor anunțate de către cei de la AMD, această placă de ar fi în stare să ofere o performanță teoretică de 12.5 TFLOPS pentru precizie normală și 25 TFLOPS pentru jumătate de precizie. Frecvența la care ar trebui să funcționeze este de 1525 MHz, deși și-au făcut apariția acum câteva zile semne ale unui model comercial care putea atinge 1600 Mhz. Merită menționat că pe lângă varianta standard, cu răcire pe aer, AMD a dezvăluit că va exista și o ediție cu răcire pe apă.

Placa Radeon Vega Frontier Edition va fi disponibilă pentru cei interesați de la sfârșitul lunii iunie. Nu s-au făcut dezvăluiri despre varianta plăcii video care este dedicată publicului larg.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button