PC

Radeon Vega arată bizar, dar din motive bune

La CES a fost dezvăluit în detaliu tehnologia de bază a noii generații de plăci video Radeon Vega. Însă singura demonstrație efectivă a fost pe Doom, unde placa rula pe detalii maxime, chiar și cu 8X TSSAA, în 4K la peste 70 de cadre pe secundă.

Placa video care rula acea demonstrație chiar a fost pozată, și nu arată tocmai standard. Nu doar pentru că avea conectorul de energie acoperit, pentru a nu ridica discuții despre consumul unei plăci care încă nu este terminată, dar și pentru că avea asta:

Conectorul acesta USB și placa adițională de care este atașat are un rol foarte important. Această componentă, prezentă doar pe modelele de testare, va permite monitorizarea în timp real a componentei electrice, în detaliu.

AMD speră ca astfel să evite pe viitor incidente precum consumul incorect al lui RX480 din PCI-Express, iar pe lângă asta va permite dezvoltatorilor de software să înțeleagă mai bine cum pot optimiza pentru a spori eficiența energetică.

Este foarte bine de văzut că AMD nu a ignorat problema de anul trecut și că ia măsuri serioase pentru ca aceasta să nu se repete pe viitor.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

17 comentarii

  1. hai sa mai enumaram inca 4500 de placi care ruleaza DOOM la maxim doar de dragu de a arata non-cunoscatorilor ca si alte placi pot rula DOOM la maxim 😐

  2. bai Dragane, placa asta video rula doom la 4K totul pe ultra cu 60 -75 fps-uri ! LinusTech a facut un clip si a aratat dovada ! noua asta placa baga nvidia in buzunar. e ca si cum ai compara un lambo cu o tesla ! doooh !

  3. Laurentiu nu sunt blocati , merg la o viteza mai lenta , ia-ti 970 si ai sa vezi ca iti apare memorie disponibila 4xxx si nu 35xx.
    Marty si Siegfried e vorba ca , a testa pe un joc ce ruleaza impecabil pe majoritatea sistemelor e exact fâs , ia sa incerce crysis 3 la 4k sa vedem cat „transpira” placa …… vorbeste gura fara voi

  4. Iancovici Dragan Corect spus. Si eu sunt satul sa vad mereu fury x/480x si mai nou vega,testate intr un singur joc care e mai bine optimizat in vulkan pt amd . bine ca au scos mizeria aia de ashes of singularity,cu acestea doua se lauda amd,acum a ramas doom 4. Si eu am am chiar 75fps in 4k detalii maxime cu 1080 si i5,numai zic de un i7 care la 4k cu siguranta aduce spor de performanta,a si am uitat,l am rulat pe vulkan si pe full hd aveam 200 fps constant,deci sa ma *** de vega. Mi e frica s o vad in Gta 5 la 8xmsaa,ultra unde nu cred ca depaseste 50fps,eu aveam 75/80. Mi e frica s o vad in rise of the tomb raider la 4xssaa si ultra,mai mult de 45/50fps nu are,a eu il jucam mai nou si cu VXAO,unde manca 10fps fata de HBBO+ ,si tot aveam 55fps si fara vxao,65 constant si mai sunt multe altele(crysis 3,witcher 3,) etc. Asa ca lasati ne cu marele vega si doom 4.

  5. eh lasa ca o sa vina timpul cand va fii bagata in paine cu adevarat si atunci vom vedea ce va putea 😉

  6. Stai chill ca am gtx 1070 🙂 , si tu esti la fel de incuiat ca si laurentiu , aia 500mb merg la o viteza mai mica decat restul , tot 4gb sunt …. ati auzit si voi un cacat si numa cu el in gura sunteti 😂 mai documentati-va putin !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button