PC

Radeon Vega ar putea avea drivere solide din prima zi

Dacă dați cu nasul prin internet în căutare de informații despre plăcile video pe care AMD urmează să le lanseze, probabil ați văzut ocazionale articole și clipuri video cu oameni care declară că știu până la procente cu o cifră care este diferența de performanță dintre Vega și 1080 Ti. Eh… probabil ar trebui să găsiți surse mai bune de informare.

Demonstrațiile făcute până acum de AMD cu tehnologia Vega au fost făcute fără suportul software necesar pentru ca placa video de testare să funcționeze așa cum trebuie. Iar un zvon recent sugerează că AMD și-ar fi dedicat cam toată divizia ocupată cu dezvoltarea de drivere pentru a realiza suportul software necesar pentru Vega.

Ideea ar fi că AMD încearcă să facă Vega pe cât de competitiv cu putință încă din prima iterație a driver-ului aferent, plăcile video Polaris căpătând un spor de performanță sesizabil din drivere în ultimele luni. În jur de 80% din echipa care se ocupă cu dezvoltarea de drivere s-ar concentra doar pe asta în acest moment.

În cazul în care acest zvon se adeverește, atunci sunt șanse bune ca Vega să funcționeze destul de bine încă din prima zi, făcându-și apariția și câteva semene zilele trecute că studioul Arkane chiar ar optimiza noul joc Prey pentru noile plăci video de la AMD.

Cu puțin noroc, după ce realizarea software-ului necesar este încheiată, AMD se va reorienta spre a face ReLive să funcționeze cum trebuie în jocuri cu framerate variabil. Nu de alta, dar să sincronizezi manual sunetul cu imaginea este un chin.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button