MORE

Radeon Vega 10 este cu un pas mai aproape

Radeon RX 480 este la cateva zile de lansare, dar multi oameni inca mai asteapta sa auda vestile oficiale despre modelul mai potent din noua serie Radeon, cel bazat pe procesorul Vega 10. O veste buna vine de la AMD in aceasta privinta, echipa care lucreaza la proiect tocmai ce a trecut de o borna importanta in dezvoltarea proiectului.

Dezvaluirea a fost facuta chiar de Raja Koduri, sef al diviziei Radeon Technologies Group din cadrul AMD. Nu a dat detalii despre care era acel milestone, dar se pare ca a fost unul important, pentru ca a fost acompaniat de o sarbatorire.

Conform zvonurilor de acum cateva saptamani, Vega 10 va fi lansat pe undeva prin toamana, alaturi de Battlefield 1, asta in cazul in care nu este amanat pentru inceputul lui 2017.

Tot ce putem spune clar despre Vega 10 este ca AMD are de gand sa debuteze cu aceasta tehnologie suportul pentru memoria de tipul HBM2 pentru publicul larg. Se asteapta ca placile video bazate pe Vega 10 sa fie mai puternice ca RX 480(bazat pe Polaris 10) avand aproape dublul numarului de nuclee de procesare, conform informatiilor care dateaza inca de pe vremea cand aceasta serie se numea Arctic Islands.

Desigur, pretul pentru o asemenea placa probabil va fi mare, avand sanse bune sa se apropie de FuryX in momentul lansarii.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button