PCȘtiri ITTECH

Radeon Software Adrenalin adaugă o aplicație mobilă și alte surprize

AMD a lansat seara trecută noua generație de drivere atât pentru plăcile video dedicate publicului larg, cât și pentru cele dedicate sectorului specializat, sub forma lui Radeon Software Adrenalin Edition.

Noul update implementează un nou afișaj ce poate fi accesat de oriunde prin combinația de taste Alt-R, de unde pot fi accesate setări precum Chill, Framerate Targeting, Freesync, activarea lui ReLive și o componentă nouă, ce permite măsurarea performanței. Afișajul de telemetrie oferă informații despre utilizarea hardware-ului și generarea de fișiere care conțin toate aceste date. Telemetria funcționează atât pe DirectX 12, cât și pe Vulkan. Aveți parte acum și de Enhanced Sync în mai multe jocuri, suport mai bun pentru Radeon Chill și profiluri multiple pentru Wattman.

O adiție foarte importantă este aplicația mobilă care este acum disponibilă și cu ajutorul căreia puteți atât să monitorizați performanța PC-ului, cât și să controlați ReLive. Funcția de înregistrare a căpătat opțiuni de integrare cu majoritatea rețelelor de socializare și de hosting video.

Toate bune și frumoase până în acest moment, nu? Eh, sunt și părți mai rele. Unii utilizatori raportează probleme legate de ocazionalul crash la celebrul ecran albastru pe plăci video din seria 200, iar din motive necunoscute mie nu îmi funcționează corect telemetria pe un RX 480. Frecvența GPU-ului este afișată incorect, plafonând la 650MHz, atât în telemetria din ReLive, cât și pe mobil, precum și în fiecare altă unealtă care întreabă driverul care este frecvența procesorului.

Problemele continuă pentru cei care s-au minunat cum lucruri ca Fast Blur funcționau de ceva vreme cum trebuie în Premiere pe OpenCL, fiindcă nu mai funcționează. Iar ReLive continuă să aibă probleme de desincronizare a sunetului, ceea ce îl face în continuare un software fundamental inutil pentru orice treabă serioasă.

[AMD] 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button