PC

Radeon RX Vega a fost zărit într-un benchmark

RX Vega a început să dea târcoale prin benchmark-uri pe internet. Noua placă video și-a făcut apariția într-un test SiSoft, demonstrând performanță destul de impresionantă și inconsistentă pe alocuri.

Spre exemplu, noua placă video era trecută ca având o frecvență de 344MHz și 16KB de cache, ceva ce nu prea este corect. Restul informațiilor par a fi însă destul de corecte. Numele de cod pentru RX Vega este 687F, varianta testată fiind C3. Anterior a mai fost zărită și o variantă C1 circulând pe internet.

Testul indică o placă video cu 64 de unități de compute dispuse în 64 de grupuri, așa că în total vom avea 4096 de unități de procesare. Cantitatea este aproape dublă față de RX 480, iar combinat cu îmbunătățirile de arhitectură, am putea avea parte de performanță aproape dublă.

Listarea mai confirmă și că avem parte de 8GB de memorie HBM2. Sigur, nu o fi tocmai cei 11GB ai lui 1080 Ti, dar avem parte de memorie extrem de rapidă combinată cu o tehnologie care să compenseze pentru limitarea limita de memorie. Desigur, tot este vorba de 8GB, ceva ce va fi suficient pentru majoritatea celor care nu rulează Skyrim cu 200 de mod-uri în 4K.

 

N-am avut la îndemână un scor pentru un 1080 Ti, dar judecând după cât a obținut 1080 în același test, atunci soluția de la AMD va avea performanță similară cu noul vârf de lance de la Nvidia. Noua placă video Radeon RX Vega va fi disponibilă cel târziu prin vara acestui an.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button