PC

Radeon RX Vega a fost anunțat

Misterul a fost elucidat. AMD a dezvăluit în mod oficial ce nume va purta noua sa generație de plăci video bazate pe procesorul grafic Vega. Nu va fi RX 490, nu va fi nici RX 590, se va numi pur și simplu RX Vega.

Denumirea merge pe aceeași idee ca cea a seriei Fury, când toate cele trei modele de plăci video care foloseau acel procesor grafic aveau o denumire separată de semenii lor din seria 300. Și ce exact aduce RX Vega? Nu este clar încă.

AMD a decis să nu ofere informații exacte despre placa sa video de top, despre specificațiile sale tehnice sau performanță. În schimb, grupul Radeon a decis să se folosească de această ocazie pentru a detalia tehnologia din spatele plăcii video și avantajele pe care le aduce.

În centrul atenției s-a aflat noua tehnologie de memorie. RX Vega nu doar că folosește HBM2, dar are și un controller de memorie numit High-Bandwidth Cache Controller, care permite accelerarea performanței efective simțitor. În exemplul dat de AMD, o placă video a cărei capacitate de memorie a fost restricționată la 2GB a fost în stare să obțină un framerate minim dublu față de o variantă care nu avea HBCC activ, iar framerate-ul mediu era cu 50% mai mare. Așa că puteți visa la rezoluții mari și cadre pe secundă line în viitor.

Apoi a mai fost prezentat și Rapid Packet Math, o metodă de efectuare a calculelor suficient de rapidă cât să permită dublarea capacității în aplicații ca TresFX de lucru pe același hardware. Asta înseamnă că următorul Elder Scrolls își va permite să aibă lupi foarte blănoși.

Că veni vorba de Bethesda, tot la conferință a venit și anunțul oficial că noul joc Prey va fi optimizat pentru noua tehnologie, folosind chiar Vulkan.

Tot nu avem informații detaliate despre când va sosi RX Vega, la ce preț, care este performanța sa efectivă și toate cele, din moment ce încă nu este gata.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button