Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Radeon RX 6800 ar fi cu 50% mai eficienta decat RTX 3090 la minat

Nu din nou!

Parea ca a disparut in sfarsit din peisaj, insa minatul de monezi virtuale pare ca revine in atentia publicului. Na’, doar avem parte de placi video noi si dupa ce ca erau probleme cu stocurile, trebuie sa vina si afaceristii de weekend sa le mai scuture putin. Iar vestile nu par foarte bune pentru fanii AMD. Se pare ca noua Radeon RX 6800 nu este grozava doar pentru gaming, ci reuseste sa invinga pana si RTX 3090 cand vine vorba de minerit.

Vestea vine din China, desigur, unde un mesaj postat pe QQ ne vorbeste despre noua placa. Aparent, aceasta ar avea niste performante incredibile in minat, oferind peste 1.5x din puterea lui RTX 3090 in aceleasi activitati.

Radeon RX 6800 a ajuns, iar performanta in minerit este incredibila. A atins peste 1.5x comparativ cu RTX 3090, sau chiar mai bine. Se pare ca nimeni nu va putea pune mana pe o astfel de placa, deci spuneti-mi ce teste ati vrea sa vedeti.

Daca facem un calcul simplu, se pare ca RX 6800 ar fi foarte profitabila. O placa NVIDIA GeForce RTX 3090 mineaza Betterhash sau Nicehash cu un return de circa 90-100$ pe luna. Asta inseamna ca ai nevoie de mai bine de 12 luni pentru a-ti recupera investitia initiala. Cu un spor atat de mare de performanta, placa celor de la AMD ar obtine undeva la 135-150$ pe luna, dar la un cost de 580$. Asta inseamna ca investitia se recupereaza in mai putin de patru luni. Ambele calcule rezulta in faptul ca gamerii nu prea vor apuca sa se bucure de placile astea. Din nefericire, nici magazinele si nici AMD nu cred ca au vreo intentie in a pune capat acestui fenomen. Pana la urma, pentru toata lumea este un business; mai putin pentru pasionatii de jocuri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button