PCRSS PaginaDeMediaTECHTech&IT

Radeon RX 670 ar putea fi lansat săptămâna aceasta

Zvonurile despre următoarea „generație” de plăci video Radeon continuă să persiste, cel mai recent dintre ele indicând că prima mostră ar putea sosi chiar săptămâna aceasta.

Radeon RX 670, modelul actualizat al lui RX 470, va fi lansat vineri sau luni, conform unor informații care zburdă acum prin internet. Noua placă video ar fi în esență aceeași la nivel arhitectural ca cea din 2016, dar beneficiază de îmbunătățiri pe partea de producție, fiind construit folosind procesul de 12 nanometri. Asta ar duce la frecvențe ceva mai bune, datorită eficienței sporite, iar randamentul general al manufacturii a fost îmbunătățit în ultimii doi ani încât să permită producția sa mai ieftină.

După RX 670 ar urma să sosească și un RX 680, prin luna noiembrie, aducând același gen de îmbunătățiri. Nu este vorba de variante complete ale procesoarelor Polaris, cu 4096 de nuclee grafice, ci aceleași pe care le aveam și până acum, cu aceeași memorie ca până acum. Plăcile nu sunt bazate pe Vega, așa că orice îmbunătățire a fost adusă de această tehnologie nu va fi prezentă. Rapid Packed Math și toate acele lucruri care păreau a fi atât de grozave au intrat într-un con de umbră în ultimul an.

Vom afla în câteva zile dacă zvonul are sau nu vreo tangență cu realitatea.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button