PCTECHTech&IT

Radeon RX 640 și 630 își fac apariția

Știu că de obicei avem știri pe aici despre plăci video a căror preț tinde să îl depășească pe cel al unei mașini funcționale, așa că astăzi compensăm. Zilele trecute a început să își facă apariția urme ale existenței unor noi plăci low-end din seria Radeon.

Urmele cu pricina au fost zărite chiar în driver-ul curent pentru plăcile video produse de AMD, și se referă la două modele menite să ocupe un loc destul de modest în ceea ce privește performanța. Aceste model ar fi Radeon RX 640 și Radeon 630. 

Pe de o parte, cu această ocazie pare să fi venit confirmarea că următoarea generație de plăci video de la Radeon va avea numele 600, nu 3000 sau altceva de acest gen. Pe de alta, plăcile cu pricina nu sunt tocmai noi. Conform informațiilor din driver, sunt cam același hardware efectiv găsit în plăcile 550X și 540X, ce sunt pe piață de ceva timp. Aceste GPU-uri sunt bazate pe Polaris și construite pe procesul de 12 nanometri.

Un rebrand este adesea o dezamăgire, dar cel puțin de această dată vine cu o decalare a numărului de model, nu cu păstrarea, sau mai rău, cu avansarea sa, cum s-a mai întâmplat în trecut pentru seria Polaris. Încă nu este clar când vor fi lansate noile plăci, dar Computex are loc al finalul acestei luni, așa că probabil vom afla mai multe lucruri atunci.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button