Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Radeon RX 6000M va debuta pe HP Omen 16

HP este un nume cunoscut în industria IT, iar astăzi am avut parte de un nou anunț din partea acestora. Laptopul HP Omen 16 este platforma pe care AMD a ales să lanseze noua soluție grafică Radeon RX 6000M. În acest fel, a fost confirmată existența acestei plăci video pentru platforme mobile.

Conform comunicatului de presă lansat de producător, HP Omen 16 va oferi două alegeri de procesor: Intel Core i7-11800H sau AMD Ryzen 9 5900HX. Mai mult de atât, chip-ul grafic va fi și el la alegerea clientului, opțiunile fiind NVIDIA GeForce RTX 3070 Mobile sau o placă video AMD RDNA2 fără un nume oficial. Partea bună este că platformele sunt interschimbabile, astfel vei putea combina și Intel + Radeon, cât și AMD + NVIDIA.

Radeon RX 6000M va fi o soluție high-end pentru laptopuri

Partea interesantă vis-a-vis de HP Omen 16 este alegerea plăcii video. Chiar dacă AMD nu a confirmat încă specificațiile noii soluții grafice, aceasta pare că ar concura cu RTX 3070 Mobile de la NVIDIA. Adică se va bate cu o placă video destul de puternică pe care o găsim în laptopuri scumpe. Asta va fi o schimbare importantă în piață, iar Radeon RX 6000M va deveni o alternativă bună și pe platformele mobile, după ce lansarea pe desktop a fost foarte reușită.

Acum că existența Radeon RX 6000M a fost confirmată, urmează să primim și o confirmare din partea AMD. Anunțul oficial va fi făcut mai mult ca sigur în cadrul Computex, care va avea loc în mai puțin de două săptămâni de acum înainte.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button