PCTECHTech&IT

Radeon RX 560 vine cu surprize

Trăim într-o perioadă confuză în care dacă vrei să cumperi un GeForce GTX 1060 ai de ales între patru modele diferite, fiecare cu același nume și cutii identice. Dar cel puțin în tărâmul AMD lucrurile sunt mai puțin confuze, nu? Nu. Din păcate nu.

AMD a lansat pe furiș acum ceva vreme o nouă variantă de Radeon RX 560, una care va crea doar confuzie și bătăi de cap celor care cred că au cumpărat o placă video, când de fapt au luat alta. N-ar fi o problemă mare dacă noul RX 560 ar fi o îmbunătățire față de varianta veche, dar nu este. În schimb, AMD ofer acum ceea ce în China măcar avea numele RX 560D, o variantă ciuntită a lui 560, cu 128 mai puține nuclee de procesoare, și ca urmare mai puțin performantă.

Problema este că această placă video nu se numește RX 560D, ci doar RX 560. Și atunci, cum se poate diferenția între cele două modele? Recomandarea celor de la AMD este să vă uitați la cutie cu atenție, pentru a vedea dacă aveți varianta cu 16 unități de compute, sau cea mai slabă cu 14 unități de compute. Modelul mai limitat are însă avantajul unui consum redus de curent.

De ce nu i-au spus 560D? 560LE? 550EX? 555? Nu știu. E o chestiune de marketing. Până și seriile 200/300 aveau un mod prin care această problemă putea fi ocolită, prin folosirea denumirilor R7 560 sau R5 560.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button