Știri ITPCTECH

Radeon RX 5500 se arată la față

Promite performanță bună în sectorul entry-level

A venit și a trecut anunțul noilor procesoare de la AMD, dar deocamdată compania încă nu a pomenit nimic despre lansarea de plăci video noi. Așa că ne bazăm iarăși pe diversele scurgeri de informații ce se își tot fac apariția pe internet.

Cea mai recentă dintre acestea vizează placa video Radeon Rx 5500, un model gândit pentru sectorul entry-level al pieței de gaming. AMD a anunțat deja această placă video, dar nu a spus prea multe referitoare la performanța sa. Leak-ul de zilele acestea rezolvă această problemă, prezentând fișele de marketing cu nivelul de performanță al noului GPU.

Acestea sunt fișe de marketing, așa că ar trebui luate cu ceva scepticism, dar tot arată un nivel de performanță îmbucurător. Conform estimărilor celor de la AMD, în jocurile de zi cu zi vă puteți aștepta la un spor de performanță de cam 49% față de un echivalent Nvidia, iar în titlurile eSports această diferență este de 47% în favoarea lui RX 5500. Placa video cu care AMD compară noua sa creație este un GTX 1650, ceea ce ar putea indica un preț similar. Pentru context, pe meleagurile noastre un GTX 1650 costă în jur de 800-900 lei.

Fișele nu pomenesc o dată de lansare, dar cu siguranță este aproape.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button