PC

Radeon RX 460 poate fi deblocat pentru mai multă performanță

Când a fost lansat Radeon RX 460, părea a fi mai mult un soi de RX 450 vândut sub numele greșit. Performanța plăcii și configurația sa erau cu mult sub ceea ce ar fi trebuit să ofere seria din care face parte. Există însă și o veste bună pentru posesorii unui RX 460, de acum înainte puteți debloca placa video la potențialul său adevărat.

Câteva lucruri trebuiesc luate în vedere înainte de-a decide să deblocați complet placa video. Procesul implică schimbarea BIOS-ului plăcii, există o șansă că nu va funcționa, iar restaurarea BIOS-ului poate fi un proces dificil. Apoi, AMD a inserat în noul driver Crimson o verificare care împiedică o placă video să ruleze cu BIOS-ul greșit. Dacă aceste detalii nu vă deranjează, atunci vă puteți apuca de experimentare. Detalii complete despre procedeul de înlocuire a BIOS-ului, precum și fișierele necesare, pot fi găsite aici.

Până în acest două modele de RX 460 au fost confirmate ca fiind capabile să fie complet deblocate. Acestea sunt ASUS RX 460 STRIX 04G și Sapphire RX 460 NITRO 4G. Prin înlocuire BIOS-ului lor, veți obține acces deplin la hardware-ul inclus, care în mod normal este cel regăsit pe un Radeon Pro 460. De ce este acest hardware blocat inițial? Foarte probabil pentru că RX 460 este făcut din componente care nu erau suficient de stabile sau de performante cât să fie folosite la Radeon Pro 460 sau la Radeon Pro WX 4100. Se întâmplă foarte des, Nvidia făcând ceva similar recent cu un al treilea model de 1060, bazat pe procesoare mai puțin rafinate de la modele mai puternice.

După ce acest nou BIOS este aplicat, toate cele 1024 de shadere vor fi deblocate, precum și cele 64 de unități de texturare. Schimbarea nu este vizibilă doar pe hârtie, în teste practice fiind un spor sesizabil care variază între 5% și 12%.

Când i se aplică și unui overclock unei variante deblocate de ASUS RX 460 STRIX, modelul începe să se apropie de nivelul de performanță al unui GTX 1050 cu 2GB de memorie video, diferența în The Witcher 3 fiind în medie de aproape 2 cadre pe secundă, față de 8 cadre, cât era pentru varianta normală.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button