MORE

Radeon R9 380X se apropie de lansare

Vesti bune pentru cei care inca nu au facut upgrade la o placa video noua, si tot se mai intreaba ce s-a intamplat cu acel Radeon R9 285X de anul trecut. Acesta placa video apare luna viitoare, ca R9 380X.

Pagina oficiala a producatorului de placi video Powercolor a confirmat existenta placii video, faptul ca are 4GB de memorie GDDR5 si ca are o interfata de memorie de 256 biti. R9 380X va fi disponibil de luna viitoare, informatii detaliate oficiale fiind disponibile in curand. Cel mai important detaliu lipsa in acest moment este pretul, care se vehiculeaza a fi in jur de 250 de dolari/euro.

Pana atunci, iata ce stiu despre aceasta placa video.

Noul procesor grafic este numit Antigua XT, desi s-ar putea sa il stiti mai bine ca Tonga XT, varianta completa a lui Tonga Pro, folosit in R9 285. Aceasta placa video este mai importanta decat ati crede, deoarece este cu adevarat noua.

AMD a primit critici in ultima vreme pentru ca cea mai mare parte din seria R 300 este compusa mult din seria R 200 relansata, cu ceva optimizare. Si avand in vedere ca R 200 avea multe placi din seria HD7000, va puteti da seama cam cat de veche este tehnologia din modelele disponibile acum pe piata.

R9 380X, in schimb, este un procesor nou, care nu a fost pana acum folosit intr-un model comercial Radeon. A fost insa folosit la PC-urile Apple cu display-uri cu o rezolutie de 5K. Placa video are la baza un procesor GCN 1.2, mai avansat ca cel Hawaii, gasit in R9 390 si R9 390X. Desigur, nu va avea tocmai acelasi nivel de putere semenii sai mai mari, modelul dispunand de numai  2048 de nuclee de procesare, fata de cele 2800 si putin ale unui R9 390X, sau cele 2500 si putin ale unui R9 390.

Totusi, pentru ca foloseste un procesor GCN 1.2, are performanta mai buna in ceea ce priveste compresia si tesselation, ceva ce ar trebui sa se simta la jocuri precum The Witcher 3, cand este activata simularea parului.

[WCCFTech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close