MORE

Radeon R9 380X a fost lansat

In sfarsit, dupa vreun an de asteptare, exista o implementare comerciala pe segmentul Radeon disponibila pe piata a procesorului intreg Tonga XT, chiar daca ii spune Antigua XT.

AMD anunta lansarea lui Radeon R9 380X, o placa video menita sa umple un mic gol de pret si performanta existent in acest moment pe piata.

Configuratia placii video ar trebui sa fie deja destul de cunoscuta, dar o voi repeta oricum. R9 380X dispune de 2048 de unitati de procesare, 32 de unitati de compute, o frecventa standard de 970Mhz, care la unele modele sare de 1GHz, si de 4GB de memorie GDDR5 care opereaza la o frecventa efectiva ce poate atinge 6GHz.

Ca performanta, Radeon R9 380X se va situa undeva intre 380 si 390, sau daca vreti un echivalent GeForce, undeva intre GTX 960 si GTX 970. Pretul sau este tot pe undeva pe acolo, cel pentru varianta de referinta, care este in jur de 250 de euro.

Consumul de energie este suficient de mic incat sa nu aveti nevoie de o sursa prea exagerata, doar de 500W pentru o singura placa video, cu doua conectoare de 6 pini. Cine doreste doua placi video de acest tip ar fi bine sa foloseasca o sursa de 850W, sau cel putin asta recomanda producatorul.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button