Tech&ITPCRSS PaginaDeMedia

Radeon Pro W5500 este cea mai noua placa video de la AMD destinata profesionistilor

AMD a anuntat zilele trecute lansarea noii placi video Radeon Pro W5500. Aceasta ofera performante deosebite, la pachet cu functii esentiale pregatite sa faca fata asteptarilor ridicate ale profesionistilor. De asemenea, AMD a anuntat si varianta mobila a acestei placi; Radeon Pro W5500M este destinata noii generatii de statii de lucru mobile.

Noile placi au la baza cea mai nou arhitectura AMD, numita RDNA in combinatie cu memorie GDDR6. Radeon Pro W5500 ofera o performanta-per-clock cu 25% mai mare comparativ cu generatia anterioara care folosea arhitectura GCN (Graphics Next Core).

Printre cele mai importante functii ale placii video Radeon Pro W5500 se numara:

  • Performanta deosebita in multi-tasking – Ofera o performanta de pana la 10 ori mai buna in ceea ce priveste fluiditatea aplicatiilor, conform benchmark-ului realizat in SPECviwperf 13.
  • Eficienta energetica Real-World – Combinatie dintre eficienta energetica a arhitecturii AMD RDNA si platforma Radeon Pro Software for Enterprise permite placii video sa creasca nivelul de performanta pentru o rulare cat mai eficace a aplicatiilor profesionale, in timp ce consumul de energie este cu 32% mai mic comparativ cu produsele competitoare.
  • Sofware de nivel profesional – Radeon Pro Software for Enterprise ofera imbunatatiri ale performantei cu fiecare versiune noua care este lansata. De asemenea, platforma ofera suport pentru AMD Remote Workstation, permitand profesionistilor sa isi acceseze statiile de lucru de oriunde.

Placa video Radeon Pro W5500 va fi disponibila la jumatatea lunii Februarie la un pret recomandat de 399 de dolari. De asemenea, chip-ul grafic Radeon Pro WX5500M va echipa statii de lucru mobile incepand cu primavara anului 2020. Pentru mai multe detalii, verificati pagina oficiala AMD.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button