MORE

Radeon Polaris va tinti segmentul mainstream

O veste buna pentru cei care nu vor sa cheltuiasca o mana, un picior si diverse organe interne pentru urmatoarea placa video. AMD a clarificat care vor fi preturile la care intentioneaza sa vanda urmatoarea generatie a seriei Radeon, cele care folosesc arhitectura Polaris 10.

Conform declaratiei lui Roy Taylor, Content Strategist la AMD, placile video noi, echipate cu procesorul grafic cel mai puternic din generatia Polaris, vor tinti un segment de pret mainstream. Asta inseamna ca nu vor fi vandute la preturi de 650 de dolari, ca varful de lance din generatia anterioara.

Placile video sunt menite sa extinda piata pentru sisteme capabile de VR, asa ca vor fi disponibile la preturi accesibile. In asa fel se spera ca se va cladi o baza de instalare suficient de mare incat VR-ul sa fie justificabil pentru publisherii mari.

Pretul exact al placilor video nu a fost mentionat, dar probabil se va invarti in jurul cifrei de 300 dolari/euro, cam pe unde este deja baremul de intrare pentru VR, cu GeForce GTX 970 si cu Radeon R9 290.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button