MORE

Radeon Polaris nu va folosi HBM2

Am o veste neplacuta pentru cei care sperau ca Polaris sa vina echipat cu HBM2, arhitectura va ramane la HBM1.

Seara trecuta, AMD a organizat o conferinta mica la GDC in cadrul careia si-a dezvaluit planurile pentru urmatorii ani. Acele planuri au indicat destul de clar ca Polaris nu se va folosi de noua tehnologie de memorie HBM2, aceasta fiind pastrata pentru urmatoarea generatie, Vega, care va fi lansata pe undeva pe la inceputul anului 2017.

roadmap

Motivul pentru care Polaris nu se va folosi de HBM2 este legat de costul tehnologiei. Raja Koduri, sef al Radeon Graphics, a declarat pentru PC Perspective ca momentan HBM2 este prea scump, si ca abia de anul viitor ar trebui sa ne asteptam sa vedem memoria folosita in placile video Radeon construite pe arhitectura Vega. Asta ar explica si de ce viitorul „GTX 1080” de la Nvidia va folosi doar GDDR5X, daca zvonurile sunt adevarate.

In loc de memorie mai performanta, Polaris va aduce performanta per watt de 2.5 ori mai mare ca placile video din seria Fury, care la randul lor, cel putin in cazul lui R9 Nano, aveau performanta per watt dubla in comparatie cu Hawaii.

Dincolo de Vega, AMD pregateste Navi pentru anul 2018, care va folosi o noua tehnologie de memorie si mai multa scalabilitate. Asta probabil fiind o referinta la faptul ca placile video Radeon din viitor vor tinde catre solutii cu mai multe nuclee.

Polaris inca nu are o data exacta de lansare. Placile video Radeon care folosesc tehnologia ar trebuis sa soseasca in aceasta vara.

[PC Perspective]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button