PC

Radeon Navi va avea un accelerator de AI

Radeon RX Vega va fi lansat luna aceasta, review-urile urmând să își facă apariția pe Zon@ IT și cam în fiecare alt loc de pe internet în curând. Dar asta nu înseamnă că AMD se va culca pe o ureche, din moment ce lucrează deja de ceva vreme la Navi.

Un mic detaliu nou și-a făcut apariția despre cum vrea AMD să meargă mai departe cu tehnologia sa de plăci video. Această nouă arhitectură nu doar că va fi bazată pe procesul de producție de 7 nanometri, și ca urmare ar trebui să aibă o eficiență mai bună ca Vega, dar va include și o componentă dedicată pentru AI.

Nu este clar dacă acest element va fi disponibil pentru toate plăcile Navi, sau dacă va fi integrat numai în plăcile dedicate segmentului de High Performance Computing. Nu de alta, dar plăcile video pentru gameri nu ar avea nevoie chiar atât de mult de componente de Machine Learning. Asta dacă nu cumva dezvoltatorii se vor putea folosi cumva de circuitele pentru accelerare de AI pentru a face inamicii din jocuri mai inteligenți.

Plăcile video Navi mai promit să ofere un nou tip de memorie și scalabilitate. Ce exact înseamnă asta? Ar putea fi ceva similar cu ce testează acum Nvidia, o placă video compusă din nuclee mai mici și mai ușor de produs. Vom afla detalii complete abia pe undeva pe parcursul anului viitor.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button