PCTECHTech&IT

Radeon Navi: Detalii despre lansare și preț

Ne mai despart câteva săptămâni de Computex, în cadrul căreia ne așteptăm să vedem detalii pe larg despre noile produse de la AMD, inclusiv noile plăci video Radeon Navi. Sau, dacă nu la Computex, măcar la E3. Cert este că se va întâmpla în curând.

Iar câteva detalii despre noua generație au fost dezvăluite recent în cadrul conferinței cu investitorii, organizată de către AMD săptămâna aceasta. Lisa Su a declarat că noile plăci video Radeon Navi vor fi disponibile la un preț poziționat sub Radeon VII. Pentru ceva context, un Radeon VII costă în jur de 3600-3800 de lei, așa că faptul că plăcile video noi vor fi mai ieftine este îmbucurător. Mai și înseamnă că am putea avea în sfârșit parte de un înlocuitor pentru bătrânul RX 480, ce a tot fost relansat în ultimii ani sub diverse nume.

Cât despre lansarea efectivă, va avea loc în al treilea sfert al anului, așa că vă puteți aștepta să vedeți Radeon Navi pe piață începând cu luna iulie, sau cel mai târziu prin septembrie. Tot în această perioadă veți vedea pe piață și noile procesoare Epyc, bazate pe Zen 2.

Lisa Su nu a oferit detalii despre abilitatea noii plăci de a se folosi de Ray Tracing, ceva ce a fost oarecum confirmat de către Sony luna trecută.

Mai multe informații vor fi disponibile spre finalul lunii… sau poate chiar la acel eveniment aniversar AMD din această seară.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button