MORE

Radeon HD 5000, 6000 si 7000 ies la pensie

Seara trecuta a fost lansata varianta Crimson a driver-ului pentru placile video AMD, alaturi de Radeon Software, utilitarul care a inlocuit complet Catalyst Control Center.

Acesta aduce un numar mare de imbunatatiri, cum ar fi control mai bun per aplicatie pentru setarile video si o viteza mult mai mare de incarcare. Iar cu aceasta ocazie, AMD a mai dezvaluit un lucru care s-ar putea sa dezamageasca segmentul din populatie care inca mai foloseste o placa video din seria Radeon HD 5000, HD 6000 sau HD 7000 mai mic de un 7700.

Aceste placi video au fost efectiv scoase la pensie. AMD considera ca din ziua de 24 noiembrie 2015 acestea si-au atins potentialul maxim de performanta, si nu vor mai primi drivere noi pe viitor, AMD concentrandu-se de acum inainte doar pe placile video care folosesc arhitectura GCN. Asta acopera totul de la seria 7700 pana la Fury X.

Placile video Radeon vechi sunt trecute acum la Legacy Support, desi in mod traditional Legacy Support insemna ca inca mai primeau cate un driver o data la cateva luni, nu incetarea efectiva a suportului.

Schimbarea aceasta este atat de severa incat nici macar o varianta completa a Radeon Software nu este disponibila pentru aceste placi video. AMD ofera doar o varianta Beta, care nu va mai fi actualizata. Noua infrastructura de management a placii video functioneaza, si are toate functiile suportate de fiecare model in parte, dar vine cu cateva mici probleme, cum ar fi cea ca, in timp ce am scris acest articol, Radeon Software a incetat sa functioneze, iar Windows incearca acum sa trimita informatii despre crash catre Microsoft.

Priviti totusi partea buna, seria HD 5000 este veche de 6 ani de zile, asa ca ar cam fi timpul pentru un upgrade.

[AMD]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close