MORE

Radeon Gemini ar putea avea racire pe aer

Ultima placa video cu doua nuclee produsa de AMD, R9 295X2 avea nevoie de racire lichida pentru a putea functiona in conditii optime fara sa se transforma intr-un guguloi de metal si plastic topit. Insa succesorul sau, Radeon Gemini, pare ca revine la racire pe aer.

De saptamana trecuta, AMD a inceput sa livreze sisteme dedicate dezvoltatorilor de jocuri VR care se folosesc de noile placi video Gemini. Aceste sisteme sunt produse de compania Falcon Northwest, sunt mici, compacte, iar placa video se poate vedea destul de clar prin partea transparenta a panoului lateral.

Mai jos aveti o comparatie dintre acest potential Radeon Gemini si un R9 390X obisnuit, iar dimensiunile lor nu sunt chiar atat de diferite. Desigur, ar mai fi o posibilitate ca acele PC-uri carora li s-au facut poze pentru presa sa nu aiba un Gemini, ci chiar un R9 390X.

amd-FuryX2teaser292-2

Totusi, daca AMD a reusit sa faca aceste placi video sa mearga pe aer, atunci ar insemna ca se folsoeste de varianta din R9 Nano a chispet-ului Fiji, ceva ce tot i-ar oferi foarte multa putere de procesare. La urma urmei, diferenta dintre un R9 Nano si un R9 FuryX era in mare parte ca modelul cel din urma putea consuma mai multa energie.

Adevarul va iesi la iveala in curand. Din moment ce Oculus Rift si HTC Vive sunt deja la precomanda, Radeon Gemini, sau cum se va numi varianta finala a placii video, nu va intarzia prea mult.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button