MORE

Radeon Fury X2 se apropie

La începutul acestei veri, AMD a dezvăluit seria de plăci video Fury, iar rând pe rând a lansat toate modelele, mai puțin unul, cea mai puternic, Radeon Fury X2. Așteptarea se apropie de final.

Placa video încă nu are un nume confirmat oficial, dar având în vedere că toți predecesorii săi au avut un X2 în coadă, pare destul de probabil că va fi Fury X2, sau poate Fury XX2, din moment ce un X era deja în nume.

Oricum s-ar numi, placa video este construită din două procesoare grafice Fury X, fiecare cu 4GB de memorie HBM și 4096 de nuclee de procesare, ce îi va oferi aproximativ 17 Teraflopi de putere de procesare.

Predecesorul său, R9 295X avea  doar 11 teraflopi. De asemenea, pentru că sub Vulkan și DirectX 12 memoria chiar poate fi cumulată, în funcție de aplicație, această monstruozitate chiar va avea 8GB de memorie video. Desigur, un viitor Titan ZX ar avea 24GB.

Alte detalii nu sunt disponibile, în afară de ce poate sugera imaginea de mai sus. Dimensiunea plăcii video va fi extrem de redusă, comparativ cu alte plăci video cu procesoare duble, și aparent folosește doar doi conectori de alimentare.

Această schimbare este foarte importantă, deoarece R9 295X avea patru conectori, iar AMD recomanda o sursă de 1500W. Prezența a numai doi conectori ar putea fi un indiciu că placa video folosește două procesoare dintr-un Fury Nano, în loc de Fury X. Deși, cele două sunt aproape același procesor, circuitele de alimentare cu energie făcând toată diferența.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button