TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Radeon 5600M este un GPU Navi cu HBM2

Doar pentru Apple

Având în vedere că ultimele plăci video Radeon foloseau clasica memorie de tip GDDR, probabil v-ați întrebat unde s-a dus HBM2-ul. Eh, s-a dus în modele mult mai scumpe, sau în cele gândite pentru sisteme ale căror preț final este foarte mare.

Ca urmare, avem acum parte de un nou GPU de la AMD ce chiar folosește memoria HBM2. Însă nu este vorba de vreun 5800 sau un 5900, ci de un umil 5600. Un 5600M, mai exact, gândit pentru o platformă portabilă anume, MacBook Pro.

Noul GPU este acum disponibil pentru cei care vor să achiziționeze de la Apple o variantă nouă a laptop-ului, oferind 8GB de memorie HBM2, 2560 de nuclee de procesare și 5.3 TFLOPS de putere de procesare pentru formatul FP32. Probabil vă întrebați de ce are atât de puțini TFLOPS, având în vedere că la atâtea nuclee ar trebui să se apropie măcar de 7 TFLOPS.

Eh, vedeți voi, chiar dacă are o grămadă de nuclee are o limită de 50W pentru puterea afectivă, însemnând că frecvențele sale de funcționare sunt în jurul a 1035MHz. Este un GPU gândit pentru sarcini ce poate că nu necesită frecvență chiar atât de mare, dar beneficiază mult de paralelism și de lățime de bandă multă pentru memorie.

Fiind proiectată pentru MacBook Pro, vă puteți imagina că jocurile nu erau tocmai aplicația principală.

[Videocardz]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button