MORE

Radeon 400 va folosi arhitectura Polaris

Un detaliu nou si interesant a fost descoperit recent despre urmatoarea serie de placi video Radeon, cea care va sosi anul acesta. Arctic Islands nu se va folosi de arhitectura Graphics Core Next, ci de una complet noua, numita Polaris.

Dezvaluirea a fost facuta in doua faze. Initial printr-un tweet misterios facut de Raja Koduri despre Polaris (steaua), si cum este de 2.5 ori mai stralucitor decat era cu 2000 de ani in urma.


Acum a fost publicat pe internet acest extras dintr-un material promotional al AMD:

AMD-Polaris-Architecture

Detalii mai multe despre Polaris nu sunt disponibile, doar promisiunea ca va fi mai eficient ca CGN. Ce se stie deja este ca placile video Radeon care vor fi lansate anul acesta se folosesc de GPU-urile Ellesmere si Baffin, care se afla in dezvoltare de cativa ani.

Luand asta in considerare, am putea ajunge la concluzia ca sunt bazate pe Polaris, din moment ce GCN a vazut doar imbunatatiri incrementale de la 1.0 la 1.3, nu salturi tehnologice masive.

Arhitectura Polaris urmeaza sa fie executata pe un proces de fabricatie de 14 sau de 16 nanometri, aproape o jumatate din cel folosit la placile video curente, care in sine ofera o eficienta sporita fata de tehnologia contemporana.

Placile video Radeon de anul acesta, cel putin cele de top, se vor folosi si de memorie de tipul HBM 2.0, ceea ce va insemna ca veti vedea modele cu aproximativ 16GB VRAM. Tehnologia suporta pana la 32GB, dar asta probabil va fi rezervata pentru placile dedicate segmentului profesionist.

Va puteti astepta ca placile video din seria Radeon Arctic Islands sa fie disponibile spre sfarsitul verii.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button