Tech&ITRSS PaginaDeMedia

O rachetă SpaceX scăpată de sub control se va prăbuși pe Lună

Era anul 2015 când SpaceX lansa racheta Falcon 9 într-o misiune interplanetară de un milion de mile (1.609.344 kilometri). După ce și-a încheiat prima faza a misiunii, racheta a întâmpinat o problemă și a fost abandonată. În acest punct, nu mai avea destul combustibil ca să revină pe Pământ, ori destulă putere cât să iasă din sistemul gravitațional dintre planeta noastră și Lună.

Derulăm câțiva ani și ajungem în prezent, când circa patru tone de gunoi spațial sunt pe cale să se prăbușească pe suprafața Lunii cu o viteză de circa 2.58km/s. Impactul urmează să aibă loc în câteva săptămâni de acum înainte, în jurul datei de 4 Martie 2022. Un analist a dezvăluit că racheta SpaceX a trecut foarte aproape de Lună pe data de 5 Ianuarie, iar următoarea sa venire va fi și ultima: „Acesta este primul caz de impact accidental pe care l-am observat.

Chiar dacă știm data la care va avea loc impactul, cercetătorii nu pot să ne indice exact unde va cădea racheta. Un lucru este sigur: coliziunea rachetei SpaceX cu Luna nu va fi vizibilă de pe Pământ și probabil că va trece neobservată. Și pentru a nu ne trezi într-un scenariu inspirat de filme precum Don’t Look Up, un astrofizician din cadrul Universității Harvard a confirmat faptul că „nu este mare lucru„.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button