Știri IT

Quantum Break nu va fi lansat pe Steam

Anuntul ca varianta de PC a lui Quantum Break exista, si va fi lansata simultan cu cea de pe Xbox One, a venit ca un soc pentru foarte multi oameni… in special oameni care sperau ca aceasta consola sa mai aiba cateva exclusivitati. Totusi, cei care se asteptau ca jocul sa ajunga pe Steam vor fi in egala masura de suparati.

Quantum Break va fi disponibil numai pe Windows 10 Store. Acel magazin pe care Microsoft chiar il are, ca o extensie a vechiului Games for Windows Live Store, care a murit in flacari mai rapid ca un micro-meteorit in atmosfera.

Nu este tocmai surprinzatoare aceasta miscare, din moment ce majoritatea jocurilor de Xbox si Xbox One publicate de catre Microsoft nu prea ajung pe Steam. Singurele exceptii din ultimii ani ar fi Fable Anniversary si Ori and the Blind Forest.

Exclusivitatea jocului pe Windows 10 Store a ridicat totusi cateva temeri. Spre exemplu, varianta de Windows Store a lui Rise of the Tomb Raider a fost lansata fara suport pentru anumite functii, precum suport pentru SLI sau un mod full screen exclusiv, lucruri pe care varianta de Steam le avea din start.

De asemenea, daca Microsoft va continua cu aceasta tendinta, s-ar putea adeveri acea previziune pe care a facut-o Valve cand au decis sa creeze SteamOS, deoarece parea de parca Windows 8 transforma PC-ul intr-o platforma izolata, pentru care puteai cumpara jocuri doar prin Windows Store.

Nu suntem inca in acea situatie, fiind doar o exclusivitate pentru distributie, nu o excluziune a tuturor celorlalte servicii de distributie pe Windows 10.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button