PCTelefoane

Qualcomm va cheltui 47 de miliarde de dolari pentru NXP Semicodncutors

Qualcomm a dezvăluit că are de gând să cumpere NXP Semiconductors printr-o tranzacție cu o valoare totală de 47 de miliarde de dolari.

NXP avea până nu de mult numele de Philips Semiconductors și se ocupă cu producerea de procesoare și circuite integrate pentru mai bine de 25 de mii de clienți din lumea întreagă. Este o companie gigantic, având peste 45 de mii de angajați în 35 de țări din lumea întraegă.

După această achiziție, Qualcomm va fi în poziția de-a deveni o forță majoră în industria tehnologiei, nu doar pe segmentul de mobile. Compania intenționează să se extindă în domeniul autoturismelor, în securitate, Internet of Things, rețele și cam orice se poate atunci când ai propriile fabrici de semiconductoare și foarte mulți bani.

Vorba prin industrie sugerează în acest moment că intenția celor de la Qualcomm este de a deveni un soi de nou Intel. Un gigant tehnologic a cărui influență poate fi văzut peste tot

Această achiziție ar fi cea mai mare efectuată vreodată pe segmentul de procesoare, întrecând achiziția companiei Broadcom de către Avago, a cărei valoare era de doar 37 de miliarde de dolari.

[The Verge]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button