MORE

Qualcomm Snapdragon 821 este pe drum

In momentul actual, cele mai performante telefoane de pe piata tind sa foloseasca chispset-ul  Snapdragon 820, produs de Qualcomm. Acesta contine totul, de la procesor la GPU, la componentele de comunicare si toate cele. Dar acesta nu va mai fi varful de lance pentru mult timp, fiindca un succesor a fost anuntat si va sosi in curand.

Acesta nu se va numi Snapdragon 830, care va sosi anul viitor, ci Qualcomm Snapdragon 821. Dupa cum puteti deduce din nume, nu este vorba de un salt tehnologic masiv sau de o generatie noua cu o arhitectura imbunatatita.

Noul chipset are o diferenta principala fata de cel prezent acum pe piata, frecvente mai mari. Toate nucleele Kryo si chiar cel Adreno au primit un boost de viteza considerabil, probabil pentru ca procesul de fabricare a fost imbunatatit suficient cat sa permita ridicarea factorului de eficienta.

Cele doua nuclee de performanta au primit un spor de 200Mhz, ajungand la 2.4GHz. Nucleele menite sa fie in functiune atunci cand sistemul nu consuma mult au sarit de la 1.6GHz la 2GHz. In cele din urma, nucleul grafic Adreno a facut un salt de la 625MHz la… 650MHz. Poate ca nu pare a fi mult, dar la un procesor grafic de mobil, facut sa functioneze cu energia aproximativa a unui kilogram de cartofi, orice crestere de frecventa este importanta. Bine, nu s-a specificat daca este tot un nucleu Adreno 530, sau daca este cumva o varianta noua, cum ar fi Adreno 531.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button