MORE

Qualcomm si Google isi dau mana pentru Project Tango de realitate augmentata

Qualcomm Inc a anuntat ca intentioneaza sa ofere o mana de ajutor Google Inc pentru a permite ca Project Tango sa intre pe smartphone-uri mai mici. Proiectul este asteptat sa fie dezvaluit mai tarziu anul acesta, iar parteneriatul dintre Qualcomm si Google pune bazele unui viitor destul de interesant.

Project Tango intentioneaza sa sporeasca… atat realitatea de zi cu zi cat si realitatea virtuala. Realitatea augmentata este un concept destul de familiar gamerilor, hud-urile din jocuri fiind concepute ca un soi de realitate augmentata. Practic ai la purtator un feed constat de informatii direct pe retina.

Similar tabletei, acest nou smartphone va fi destinat mai mult developer-ilor si nu consumatorilor obisnuiti. In prezent produsul nu este gata pentru a fi folosit in mod comercial.  Ar trebui notat ca Qualcomm intentioneaza sa faca „chirurgie” tehnologica din moment ce device-ul Project Tango necesita locatia exacta cat si o cartografiere precisa a spatiului 3D, mult mai mult decat un telefon mobil obisnuit. Conform Qualcomm noul smartphone va incorpora un Snapdragon 810, Adreno 430 GPU si un CPU octa-core.

In vreme ce dispozitivul a fost prezentat la Google IO, Vice Presedintele Senior al Product Management al Qualcomm Technologies, Raj Talluri, a comentat spunand:

„Suntem entuziasmati sa lucram impreuna cu dezvoltatori Google si Android pentru a ajuta la lansarea unei noi si inovative experiente vizuale folosind tehnologia depth-sensing pe terminalele mobile.”

Project Tango presupune utilizarea unor senzori speciali ce sunt folositi pentru a trasa un model 3D al spatiului din jurul utilizatorului. Acesta presupune ca hardware-ul dinauntru va face un sfert de milion de masuratori 3D pe secunda.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button