PC

Qualcomm s-a apucat de VR

Realitatea virtuală pare că va fi peste tot la Mobile World Congress, fiindcă o nouă soluție de VR tocmai ce a fost anunțată de Qualcomm.

Această poartă numele extrem de descriptiv Snapdragon 835 Virtual Reality Development Kit și este o unitate de sine stătătoare construită în jurul noului chipset. Sistemul mai are 4GB de memorie RAM, 64GB de stocare, conectivitate WiFi, Bluetooth, USB Type-C, un controller audio WCD9335 și un ecran AMOLED cu rezoluția de 2560X1400.

Unitatea VR are senzori suficienți pentru șase grade de mișcare, inclusiv două camere monocrom de un megapixel și încă două camere monocrom VGA montate pe interior, care urmăresc ochii utilizatorului. În acest fel dispozitivul ar fi capabil să înțeleagă asupra a ce încearcă purtătorul să se concentreze și ar putea adapta efectul de depth of field ca atare.

Acest Development Kit nu va fi tocmai pentru publicul larg… din moment ce este un Development Kit, dar este dedicat dezvoltatorilor de software și hardware pentru a demonstra o soluție funcțională care poate fi modificată și îmbunătățită, sau care poate fi cumpărată și vândută așa cum este, prin intermediul partenerilor săi de afaceri.

Sistemul de VR vine și cu suport pentru Leap Motion, permițând folosirea mâinilor utilizatorului pentru a controla mediul VR fără nevoia de-a folosi un controller dedicat.

Cei interesați să se apuce de lucrat în VR se pot aștepta să vadă soluția celor de la Qualcomm pe piață din această vară.

[Slashgear]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button