TECHTech&ITTelefoane

Qualcomm primește o amendă de 997 milioane de euro

Qualcomm are parte de și mai multe zile fripte, de această dată în Uniunea Europeană.

Comisia Europeană a decis să amendeze Qualcomm cu suma de 997 de milioane de euro din cauza practicilor sale menite să forțeze alte companii de pe piață, pe segmentul de modeme LTE pentru dispozitive mobile, mai ales cele făcute de Apple. Qualcomm a făcut asta prin promisiunea unor returnări ale sumelor cheltuite pe echipament, pe care Apple susține că nici un le-a primit.

Aceste returnări n-ar fi ilegale în sine, dar faptul că erau gândite special pentru a exclude competiția nu este legal. Nici acțiunile care au urmat după căpătarea controlului pieței, de-a impune taxe adiționale de licențiere. La urma urmei, sunt legi împotriva stabilirii unui monopol. Compania va contesta decizia luată de Comisia Europeană, susținând că n-a făcut nimic ilegal. Totuși, mai multe autorități din lumea întreagă tind să creadă opusul, Qualcomm fiind investigat și amendat pentru practicile sale din ultimii ani.

Compania mai este prinsă și în două dispute cu Apple, prin care a fost dată în judecată pentru neplata unor sume de bani promise, și a dat în judecată producătorul iPhone-ului pentru folosirea proprietăților sale intelectuale fără acord.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button