Telefoane

Qualcomm prezintă oficial Snapdragon 845 și oferă detalii tehnice

Conferința anuală Qualcomm a dezvăluit oficial procesorul Snapdragon 845 și o parte din detaliile sale tehnice. Este procesorul care va fi pe terminalele smartphone de top din 2018, primul fiind mai mult ca sigur Samsung Galaxy S9.

De când Qualcomm a început să producă procesoarele la fabrica Samsung, compania sud-coreeană s-a asigurat că Galaxy S este primul telefon care primește noul procesor Snapdragon, iar restul concurenților au acces abia mai târziu. După cum se anunță acum lansarea Samsung S9 în ianuarie, probabil ediția US are Snapdragon 845, iar competitorii vor primi procesorul abia prin martie-aprilie 2018.

Primele discuții despre Snapdragon 845 erau din mai, iar apoi oamenii au spus că Qualcomm va lansa Snapdragon 836, apoi s-a anunțat oficial că nu va mai fi anul acesta vreun nou procesor. Evenimentul anual Qualcomm a avut loc în Hawaii, iar anul acesta este aniversarea de 10 de ani de la lansarea primului procesor Snapdragon. Deocamdată nu sunt publice toate informațiile și rămâne de văzut dacă Qualcomm va prelua de la Apple sau Huawei ideea cu procesarea neuronală și Inteligența Artificială.

Qualcomm estimează că în următorii cinci ani (2017-2021) la nivel mondial se vor vinde 8,6 miliarde de terminale smartphone și, evident, vor să fie prezenți în cât mai multe dintre ele. La ora actuală sunt principalul jucător pe smartphone și tablete, deși există competiție de la Exynos al Samsung, Apple A, Mediatek, Intel, Nvidia și alți competitori. Qualcomm are în continuare de luptat cu oferta de preluare ostilă de la Broadcom, care poate merge înainte și fără un accept al conducerii, dacă acționarii vor bani.

Oficialii Qualcomm spun că la Snapdragon 845 s-a lucrat timp de trei ani, probabil echipele lucrează în paralel la produsele viitoare. Sunt șase funcții vitale pe care s-au axat: să susțină creatorii de conținut digital, focus pe VR și Inteligența Artificială, conexiuni wireless multiple și evident, reducerea consumului de energie. Qualcomm a insistat în repetate rânduri că pune accentul pe securitate maximă.

Pentru varianta integrală a acestui articol, accesați ComputerBlog.ro

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button