AutoTECH

Qualcomm își va pune tehnologiile la dispoziția noilor mașini Ferrari

După nume ca Volvo, Honda și Renault, nu ar trebui să ne mire că și Ferrari va beneficia de pe urma soluțiilor inteligente de la Qualcomm. Un nou parteneriat dintre cei doi producători vrea să echipeze viitoarele modele Ferrari cu tehnologii de ultimă generație, care se bazează pe sisteme de infotainment mai precise și mai eficiente.

Ca parte a acordului, Ferrari plănuiește să se folosească de suita Snapdragon Digital Chassis de la Qualcomm. În mare, aceste tehnologii vor fi baza pe care vor opera noile mașini ale dezvoltatorului. Ele includ ramuri ca Snapdragon Ride, destinată navigării asistate sau complet autonome, Snapdragon Cockpit, pentru sistemele de infotainment propriu-zise și SoC-urile integrate și Snapdragon Auto Connectivity, dedicată instalării conectivității LTE, 5G și Wi-Fi la bordul mașinii.

Anunțul postat de Qualcomm menționează că cei doi vor conlucra pentru a „crea, dezvolta și integra cockpit-urile digitale Ferrari”, ceea ce înseamnă că cel din urmă se va baza serios pe soluțiile hardware ale dezvoltatorului american. Dar proiectul încă este la început și va mai dura ceva până când vom vedea rezultatele. Până atunci, Qualcomm devine oficial și sponsorul echipei Scuderia Ferrari Formula 1, pentru că nu strică niciodată să ai logo-ul Snapgradon ștanțat pe un Ferrari F1-75.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button