RSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Qualcomm isi bate joc de utilizatori, posibil sa devina urmatorul Intel – Snapdragon 855 Plus

Qualcomm sunt recunoscuti pe piata globala ca find un producator de chipset-uri excelente, Snapdragon 855 fiind varful de gama in acest moment. Acesta a venit cu o serie de imbunatatiri substantiale in comparatie cu modelul 845, insa ceva s-a schimbat in interiorul companiei, poate din lipsa de competitie, astfel luand nastere Snapdragon 855 Plus, care este practic o varianta cu overclock la CPU si GPU.

855 Plus are frecventa de 2.96GHz pe nucleul principal, mai rapid cu 4% in comparatie cu varianta anterioara care avea 2.84GHz. Pe partea de GPU avem o crestere cu 15% in performante. De ce aceasta lansare… inutila? Nu prea intelegem, mai ales ca pe piata exista telefoane dedicate zonei de gaming care au deja profile de overclock la procesor. Snapdragon 855 poate fi integrat oricum cu frecvente mai mari, asadar o lansare inutila, asemenea celor de la Intel care lanseaza acelasi procesor de 5 ori pe an cu alt nume si frecvente un pic mai mari. Mai bine ar lucra la TDP, sa nu mai avem nevoie de racire activa in telefon, pentru a putea folosi procesorul la performanta lui reala. Ar putea lua exemplu de la Apple Bionic, care desi pare ca este sub Snapdragon ca performante, pe hartie cel putin, in realitate este mai rapid cu pana la 45% in aplicatii.

Care este principala problema aici? In primul rand lipsa de competitie reala pe piata Android, unde din pacate nici Intel nu a avut sanse impotriva lui Qualcomm. Sa ne aducem aminte de raposatul Intel Atom, care desi arata bine pe lista de specificatii, in realitate acele procesoare functionau execrabil si se incingeau excesiv. Acestea au fost folosite in cateva telefoane la acea vreme, dar mai des erau intalnite pe tablete, unde aveau suprafata necesara pentru racire. Pe piata mai exista si Mediatek, dar acestia nici cu cel mai rapid procesor al lor cu 10 nuclee, a ramas cel mult un  produs mid-range. Probabil daca si AMD ar intra in aceasta cursa, situatia s-ar mai schimba, dar nici ei nu au experienta in domeniul mobile.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button