MORE

Qualcomm inchide din greseala…Qualcomm!

Aproape toti power-userii de Android au modat si si-au rootat telefonul sau tableta inca de la aparitia Cyanogen-ului sau a altor unelte. Unu, pentru ca iti ofera mai mult control asupra terminalului si doi pentru ca poti face o groaza de chestii interesante dupa modare. Lucru cu care producatorul hardware Qualcomm nu prea este de acord aparent, in doar cateva zile Qualcomm suparand tot internetul si afland cam ce se poate intampla cand cineva face asta.

Qualcomm, in urma cu cateva zile, a emis si retras cereri de take-down folosind Digital Millennium Copyright Act pentru 116 locatii care stocau cod-uri de mod, multe dintre acestea fiind destinate Android-ului, sustinand ca acestea folosesc tehnologie patentata de companie. Dupa cum era de asteptat, nu tot dracul este negru, multe dintre tintele alese fiind useri care rulau, culmea, software open source distribuit chiar de Qualcomm. Ceea ce este distractiv, si totodata tragic, depinde cum privesti situatia, este ca pe langa tinte precum CyanogenMod, Qualcomm a oferit niste avize celor de la … SONY si … in mod surprinzator, chiar si propriei lor companii. Da… Qualcomm a dorit sa de jos Qualcomm  pentru un cod care teoretic apartinea celor de la…Qualcomm. Asta se intampla cand mana stanga nu stie ce face mana dreapta.

Singurul comentariu oficial al companiei a fost catre Ausdroid, unde au declarat ca vor fi mai atenti pe viitor, atat cand vine vorba de avize, dar si atunci cand evalueaza un cod, incercand sa gaseasca de acum incolo solutii pasnice pentru a rezolva problemele legate de patente.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button