TECHMORERSS PaginaDeMediaSecuritateTelefoane

Qualcomm fenteaza legea in SUA si vinde chip-uri 4G pentru Huawei

Se spune ca atunci cand li se interzice ceva, copiii sunt tot mai doritori sa faca acel ceva. Asa este si in cazul Huawei si Qualcomm.

Se stie ca Huawei nu mai are voie sa-si comercializeze produsele pe teritoriul Statelor Unite, iar asta face parte dintr-un conflict nitel mai amplu intre piata din SUA si cea din China. Cu toate astea, putem spune ca s-a produs o „bresa” in lege, iar Qualcomm vor putea vine chip-uri „inamicului”.

Companiile din State au interdictie in ceea ce priveste vanzarea de produse celor de la Huawei si viceversa, din cauza unor probleme ce tin de securitatea nationala. Interdictia in sine ar fi valabila pana in luna mai a anului 2021. Cetatenii americani au, totusi, voie sa cumpere, sa vanda si sa detina produse Huawei, insa companiilor le este interzis sa faca afaceri, cata vreme nu obtin o licenta speciala, intrucat conglomeratul chinez figureaza pe lista Departamentului de Comert American ca „entitate”.

Qualcomm a facut rost de o astfel de licenta, si i se permite sa vanda lui Huawei chip-uri 4G pentru telefoane. Reprezentantii nu au dat foarte multe detalii, dar se stie ca vor incerca sa obtina aprobare pentru a comercializa si alte produse.

Huawei si Qualcomm vin direct pe tiparul „Arta Razboiului”

Exista multe speculatii si, conform traditiei, adevarul este undeva la mijloc. Unele voci spun ca Huawei exploateaza bresele de securitate a retelelor din SUA prin backdoor pentru furt de informatii. Altii, mai speriati de felu, sunt panicati ca telefonul luat de la chinezi ii asculta si fotografiaza pe ascuns, dimineata, in baie, pe tron.

Indiferent care ar fi motivul, unele companii americane tot vor fenta legislatia in vigoare cu mai multa agilitate decat un gimnast la barna. Iar cei de la Huawei nu stau cu mainile in san. In timp ce Qualcomm isi face treaba, producatorul de dispozitive intelitgente da cercuri de foame si cauta moduri prin care sa continuie furnizarea de telefoane si gadget-uri fara ajutorul amicilor de la Google si al lor Android.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button