MORE

Qualcomm face procesoare Snapdragon pentru drone

De cativa ani de zile nu mai clasificam telefoanele mobile dupa forma, sau daca au cumva clapeta. Din moment ce toate arata cam la fel, diferentierea cea mai mare vine de la tehnologie, cum ar fi de la procesoare, multe dintre ele fiind echipate cu o varianta de Snapdragon, produs de Qualcomm. In curand vom clasifica si dronele la fel.

Snapdragon Flight este solutia pe care o prezinta Qualcomm pentru drone, un segment care a starnit foarte mult interes din partea publicului in ultima vreme. Snapdragon Flight este un chipset complet, bazat pe un Snapdragon 801, menit sa ofere toata functionalitatea necesara pentru operarea unei drone.

Chipset-ul include un procesor quad-core, suport pentru conectivitate Wi-Fi, Bluetooth, navigare prin GPS, si abilitatea de a inregistra video in rezolutia 4K.

Piata de drone se afla in plina ascensiune, cel putin pana cand se va lovi de un copac, posibil sub forma legislaturii, care cel putin in SUA va necesita in curand un permis pentru pilotarea dronelor, desi elicopterele de jucarie n-au avut nevoie vreodata de asa ceva, si sunt exact acelasi lucru.

Personal, astept cu nerabdare ca batalia pentru echiparea dronelor cu tehnologie sa accelerez, poate sa se implice Apple si Samsung, iar atunci cand cele doua companii incep sa se certe iar din cauza brevetelor, sa le rezolve prin turniruri cu drone echipate cu lanci.

[Digitimes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button