Telefoane

Qualcomm este dat în judecată de SUA

Qualcomm, marele producător de chipset-uri american, a fost dat în judecată de Comisia Federală de Comerț a SUA.

Comisia a decis să ia măsuri, deoarece considera că modul în care Qualcomm își vindea și licenția procesoarele pentru banzile radio de bază nu era tocmai în spiritul competiției. Mai exact, ar fi încălcat termenii FRAND de licențiere, însemnând că tehnologia trebuia să fie vândută într-un mod onest, rezonabil și non-discriminatoriu. Qualcomm are obligația de a respecta termenii, deoarece face parte dintr-o organizație care stabilește standarde de comunicație.

Însă, conform comisiei, nu a făcut asta. Compania ar forța licențiarea pachetului de bază de brevete pentru companiile care cumpără procesoarele cu pricina și chiar ar fi refuzat să licențieze brevetele esențiale către competitorii săi.

A fost adus și exemplul companiei Apple, care a pentru a nu mai plăti costul ridicat de licențiere a fost de acord să refuze să folosească tehnologia altor companii între 2011 și 2016.

Qualcomm s-a apărat, spunând că această mișcare a comisiei este o acțiune grăbită a conducerii curente, care urmează să fie înlocuită luna viitoare.

Problema se află acum în mâinile tribunalului federal din statul San Jose.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button