TECH

Qualcomm dezvăluie un kit de VR pentru dezvoltatori

În luna februarie, Qualcomm a dezvăluit existența kitului pentru dezvoltatori Snapdragon 845 VR, care include ultima versiune de procesoare mobile a companiei, tracking 6DoF la scara camerei și tehnologia Tobie pentru eye-tracking. La acel moment, Qualcomm nu a oferit detalii specifice despre noul set de căști. Astăzi, detaliile au apărut.

Compania a explicat intențiile sale pentru kitul de VR Snapdragon 845 destinat dezvoltatorilor într-un comunicat de presă. Hiren Bhinde, director și product manager la Qualcomm Technologies, a declarat:

În realitatea virtuală, conținutul este important pentru o experiență imersivă, așa că suntem încântați să acordăm dezvoltatorilor acces la noua platformă Snapdragon 845 Mobile VR prin kituri de dezvoltare care îi vor ajuta să creeze experiențe cu adevărat imersive. Am construit noul kit Virtual Reality Snapdragon 845 destinat special dezvoltatorilor de aplicații, conceput pentru a reduce unele probleme de optimizare a conținutului realității virtuale pentru implementarea mobilă, precum și pentru a facilita accesul la mai multe inovații și progrese tehnologice ale platformei Snapdragon 845 Mobile VR.

Setul cu cască acceptă mișcarea la scară spațială cu 6 grade de libertate. Este complet wireless și folosește urmărirea de tip „inside-out”, ceea ce înseamnă că nu necesită hardware extern (senzori montați pe stâlpi prin colțurile camerelor, sau alte lucruri de acest gen). Dispune de un sistem de graniță care îi va ajuta pe dezvoltatori să ghideze utilizatorii departe de limitele lumii reale.

Interesant este că acest set folosește sistemul de urmărire a ochilor EyeCore conceput de Tobii. Acest lucru permite Adreno Foveation, implementarea Qualcomm a unei randări care crește rezoluția în zona spre care privești, și o reduce în altă parte pentru a ușura sarcina de calcul. Nici măcar HTC Vive Pro de 799 dolari nu are implementată această tehnologie.

Kiturile de dezvoltare Snapdragon 845 VR vor fi disponibile în al doilea trimestru al acestui an, iar momentan nu există niciun zvon legat de preț.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button