Telefoane

Qualcomm dezvăluie noua serie de chipset-uri Snapdragon 700

În lumea gadget-urilor, inteligența artificială a devenit din ce în ce mai răspândită. Este tehnologia pe care cam fiecare dispozitiv inteligent a început să o adopte. Toți producătorii de chipset-uri au propriile soluții, iar Qualcomm a dat startul cursei prețurilor – AI nu mai este doar pentru telefoanele de top.

Compania a anunțat o nouă linie de chipset-uri Snapdragon 700 care va aduce capabilitățile AI avansate ale seriei 800 într-un pachet mai accesibil. Nu știm încă specificațiile exacte, dar noul chip va folosi nucleele CPU Kryo și un GPU Adreno (plus Spectra ISP și procesorul vectorial Hexagon).

Cipurile din seria 700 vor fi de două ori mai rapide în ceea ce privește sarcinile AI, comparativ cu un Snapdragon 660. Aceasta include activități care variază de la viziunea mașinii la recunoașterea vorbirii. De asemenea, se pare că se pune un accent deosebit pe îmbunătățirile camerelor foto.

Noul Snapdragon se va descurca de minune și pe multe dispozitive de tipul Internet of Things, datorită conectivității sale avansate – de la LTE, la Wi-Fi până la Bluetooth 5, chip-ul acoperă o gamă largă de conectivitate.

Se pliază și pe sarcinile care solicită mai mult bateriile dispozitivelor, Qualcomm promițând o rată de îmbunătățire a eficienței energetice de până la 30% față de cipul 660. Vine de asemenea cu tehnologia Quick Charge 4.0+, încărcând un acumulator de 2.750mAh de la 0 la 50% în 15 minute.

Ne așteptăm să vedem chipset-ul Snapdragon 700 în telefoanele premium de clasă medie, dar și la alte dispozitive inteligente – practic, orice combina AI, ecran și o camera.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button