Știri ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Qualcomm anunță schimbarea denumirii procesoarelor Snapdragon

Dacă ți-ai cumpărat un telefon în ultimii cinci ani, există o șansă bună ca acesta să aibă procesor Snapdragon de la Qualcomm. Însă identificarea modelului de procesor s-a dovedit de multe ori anevoioasă și să fiu sincer, nici eu nu știu prea bine care este care în acest punct. Ce știu sigur, este că 888 este cel mai puternic.

O nouă eră pentru Snapdragon

Toată această situație confuză este pe cale să se schimbe, întrucât Qualcomm a anunțat că va schimba schema de denumire a procesoarelor din seria Snapdragon. Viitorul flagship al companiei va purta numele de Snapdragon 8 Gen1. Chiar dacă noua denumire este mai lungă decât 898, va face lucrurile mult mai simple pentru utilizatorii mai puțin avizați care au probleme in a diferenția modelele.

Lumea se așteaptă ca lansarea noului chip să aibă loc pe data de 30 Noiembrie, astfel suntem foarte aproape de un nou flagship de la Qualcomm. Zvonurile ne spun însă că partea de procesare din noul SoC ar putea fi problematică atunci când vine vorba despre temperaturi și thermal throttling. Compania va lucra însă cu producătorii precum Xiaomi pentru a minimiza șansa de a întâmpina astfel de probleme și câteva teste care s-au scurs pe internet ne arată că noul Snapdragon 8 Gen1 învinge 888-ul atât în single-core, cât și în multi-core.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button