Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Qualcomm au anunta o serie noua de procesoare Snapdragon

/
/
/
/
image
img

Cand vorbim despre Qaulcomm, toata lumea se gandeste la procesoarele alea mobile high-end gen Snapdragon 800 sau 810 (care este acum varful de gama). Oricat ar fi de performant un procesor, Qualcomm stie ca cele mai mari venituri de pe piata nu vin de la aceste aceste componente high-end, „banul” mare fiind „produs” de telefoanele low-end si mid-range. Asadar goana dupa profit a impins Qualcomm  sa produca si procesoare muuult mai ieftine, si asa au luat nastere cateva modele noi care acopera gamele low si mid-end, aceste procesoare fiind Snapdrgon 415, 425, 618 si 620.

snapdragon 1

Procesoarele Snapdragon 415 si 425 urmeaza sa inlocuiasca vechea serie de procesoare quad core 400, noua serie ajungand pana la opt nuclee Cortex A53. Ambele modele au suport pentru 64 de biti si sunt fabricate pe 28nm. Noua serie 600 este si mai interesanta, modelele vechi 610 si 615 nu prea au atras atentia integratoriilor, acestia preferand modelul 410, dar noile modele 618 si 620 o sa fie echipate cu nuclee Cortex A72, care au o performanta dubla fata de A57. Ambele modele sunt pe 64 de biti si folosesc arhitectura big.LITTLE. Cele doua chipuri nous sunt descrise de Qualcomm ca fiind „next-generation Qualcomm Adreno GPU”. Modelul 618 este un hexa core care integreaza doua nuclee A72 si patru A53, in timp ce modelul 620 este un octa core alcatuit din patru nuclee A72 si patru A53, acesta fiind si cel mai puternic procesor bazat pe A72 in momentul de fata, asta pana cand Qualcomm o sa lanseze si seria 800 bazata pe A72.

snapdragon 2

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar